Cum să păstrați culoarea hainelor

Nu vă place când tricoul, hanoracul sau fusta dvs. preferată își pierde treptat nuanța originală? Puteți încetini semnificativ schimbarea culorii, astfel încât să vă puteți bucura de ele cât mai mult timp. Vă vom sfătui cum să vă spălați hainele în mod corespunzător și în ce condiții pentru a le păstra culoarea.

Sortați rufele închise la culoare, colorate și deschise

Primul principiu care vă ajută să păstrați culoarea hainelor tale este să le sortați înainte de spălare. Piesele albe ar trebui să fie puse separat în mașina de spălat. Altfel, ați putea ajunge cu ușurință să le scoateți cu o nuanță de culoare de la alte haine sau chiar cu pete.

Puteți pune la spălat împreună rufele negre și cele de culori închise. Hainele în nuanțe mai palide, de asemenea. Spălarea acelorași culori împreună ajută la prevenirea atât a petelor nedorite, cât și a pierderii culorii. Întoarcerea hainelor pe dos ajută, de asemenea, la protejarea culorilor. Unul dintre numeroasele beneficii ale parfumurilor de rufe Giovani® este că acestea ajută la menținerea hainelor vibrante și fără decolorare.

Verificați etichetele

Etichetele de pe hainele dvs. vă vor spune, de asemenea, multe despre cum să le spălați. Acestea vă vor spune dacă le puteți pune în mașina de spălat și ce temperatură ar trebui să alegeți. Respectând temperatura recomandată, veți preveni decolorarea culorilor și modificările nedorite de formă. În general, temperaturile ridicate sunt potrivite pentru bumbac, iar temperaturile scăzute pentru spălarea materialelor sintetice și a materialelor mai moi. Veți selecta apoi programul de spălare în consecință.

 


Rufe cu miros plăcut nu numai după ce le scoateți din mașina de spălat, ci și după ce au stat mult timp în dulapul dumneavoastră. Acesta este un obiectiv pe care orice gospodină vrea să îl atingă. Pe lângă detergentul, temperatura și metoda de spălare potrivite, trebuie să adăugați și un detergent potrivit ca înlocuitor al balsamului de rufe, care nu are grijă doar de culoarea hainelor, ci și de parfumul care durează. Pentru o aromă intensă și de lungă durată, parfumurile de rufe Giovani® sunt soluția potrivită.

Acestea sunt realizate din esențe parfumate concentrate. Datorită conținutului lor ridicat, rufele dvs. își vor păstra parfumul dobândit chiar și după uscarea hainelor în uscător. Parfumul de rufe se utilizează într-o cantitate foarte mică de 5 ml la 4 kg de rufe. Parfumul este apoi eliberat într-o cantitate uriașă de apă la o temperatură adecvată și este spălat, de obicei, timp de mai mult de o oră cu 4 kg de rufe. În mașina de spălat parfumul se dizolvă foarte bine și rapid. Prin urmare, nu sunt lăsate în urmă reziduuri sau pete. Parfumurile pentru rufe sunt potrivite pentru toate tipurile de țesături. Cantitatea lor mică atunci când sunt folosite nu poluează mașina de spălat și ajută la culoarea rufelor.

 

cum să păstrați culoarea hainelor


Pentru rufele albe, alegeți o detergent pulbere cu ingrediente speciale de albire pentru a ajuta la îndepărtarea chiar și a murdăriei mai grele de pe hainele dvs. Pentru piesele colorate, cu siguranță ar trebui să utilizați un detergent pulbere conceput pentru rufe colorate, care conține ingrediente de protecție a culorii.

Doriți ca tricoul dvs. negru să nu devină gri în timp? Detergenții lichizi care conțin ingrediente pentru rufe negre sunt potriviți în acest scop. Pentru țesăturile delicate, cum ar fi lâna sau mătasea, veți avea nevoie de un produs separat. De asemenea, respectați doza recomandată, care poate fi găsită pe ambalaj.

Diferența poate fi în doza de detergent pulbere pentru rufe foarte murdare. După cum am menționat deja, produsele noastre Uleiurile de rufe Giovani® conțin un ingredient care se asigură că rufele dvs. rămân pline de viață și culoare chiar și după spălare.

Spălarea cu apă rece

O altă modalitate de a păstra culoarea hainelor dvs. atunci când le speli este să le speli cu apă rece. Această metodă este blândă cu hainele tale, dar și cu portofelul tău. În plus față de culoare, apa rece ajută la prevenirea micșorării și încrețirii țesăturilor, nu pătează și este ecologică. Amintiți-vă, totuși, că unele articole de îmbrăcăminte trebuie să scape de mirosuri, bacterii sau pete și, pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați o temperatură mai ridicată la spălare. Acestea sunt de obicei prosoapele sau lenjeria de pat.

Cât de des să spălați rufele

Cât de des ar trebui să spălăm rufele depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul de haine, activitățile și preferințele personale. Lenjeria intimă, șosetele, costumele de baie și hainele de antrenament trebuie spălate după fiecare utilizare. Lenjeria de pat trebuie spălată o dată pe săptămână, iar prosoapele după a treia sau a patra zi. Prosoapele trebuie să fie spălate după a patra utilizare. Blugii, pantalonii scurți și pantalonii trebuie spălați mai rar. Intervalul este de aproximativ la fiecare 3-4 utilizări, este important să acordați atenție materialului și uzurii țesăturilor. Hainele de sezon, cum ar fi paltoanele, pălăriile, eșarfele și mănușile, nu trebuie spălate mai mult de o dată la câteva săptămâni sau după terminarea sezonului. Cel mai important lucru de reținut este că transpirația joacă un rol important, deoarece dacă transpirați mai mult, trebuie să le spălați mai des.