Blog, Pagina 2

Cum să păstrați culoarea hainelor

Nu vă place când tricoul, hanoracul sau fusta dvs. preferată își pierde treptat nuanța originală? Puteți încetini semnificativ schimbarea culorii, astfel încât să vă puteți bucura de ele cât mai mult timp. Vă vom sfătui cum să vă spălați hainele în mod corespunzător și în ce condiții pentru a le păstra culoarea.

Sortați rufele închise la culoare, colorate și deschise

Primul principiu care vă ajută să păstrați culoarea hainelor tale este să le sortați înainte de spălare. Piesele albe ar trebui să fie puse separat în mașina de spălat. Altfel, ați putea ajunge cu ușurință să le scoateți cu o nuanță de culoare de la alte haine sau chiar cu pete.

Puteți pune la spălat împreună rufele negre și cele de culori închise. Hainele în nuanțe mai palide, de asemenea. Spălarea acelorași culori împreună ajută la prevenirea atât a petelor nedorite, cât și a pierderii culorii. Întoarcerea hainelor pe dos ajută, de asemenea, la protejarea culorilor. Unul dintre numeroasele beneficii ale parfumurilor de rufe Giovani® este că acestea ajută la menținerea hainelor vibrante și fără decolorare.

Verificați etichetele

Etichetele de pe hainele dvs. vă vor spune, de asemenea, multe despre cum să le spălați. Acestea vă vor spune dacă le puteți pune în mașina de spălat și ce temperatură ar trebui să alegeți. Respectând temperatura recomandată, veți preveni decolorarea culorilor și modificările nedorite de formă. În general, temperaturile ridicate sunt potrivite pentru bumbac, iar temperaturile scăzute pentru spălarea materialelor sintetice și a materialelor mai moi. Veți selecta apoi programul de spălare în consecință.

 


Rufe cu miros plăcut nu numai după ce le scoateți din mașina de spălat, ci și după ce au stat mult timp în dulapul dumneavoastră. Acesta este un obiectiv pe care orice gospodină vrea să îl atingă. Pe lângă detergentul, temperatura și metoda de spălare potrivite, trebuie să adăugați și un detergent potrivit ca înlocuitor al balsamului de rufe, care nu are grijă doar de culoarea hainelor, ci și de parfumul care durează. Pentru o aromă intensă și de lungă durată, parfumurile de rufe Giovani® sunt soluția potrivită.

Acestea sunt realizate din esențe parfumate concentrate. Datorită conținutului lor ridicat, rufele dvs. își vor păstra parfumul dobândit chiar și după uscarea hainelor în uscător. Parfumul de rufe se utilizează într-o cantitate foarte mică de 5 ml la 4 kg de rufe. Parfumul este apoi eliberat într-o cantitate uriașă de apă la o temperatură adecvată și este spălat, de obicei, timp de mai mult de o oră cu 4 kg de rufe. În mașina de spălat parfumul se dizolvă foarte bine și rapid. Prin urmare, nu sunt lăsate în urmă reziduuri sau pete. Parfumurile pentru rufe sunt potrivite pentru toate tipurile de țesături. Cantitatea lor mică atunci când sunt folosite nu poluează mașina de spălat și ajută la culoarea rufelor.

 

cum să păstrați culoarea hainelor


Pentru rufele albe, alegeți o detergent pulbere cu ingrediente speciale de albire pentru a ajuta la îndepărtarea chiar și a murdăriei mai grele de pe hainele dvs. Pentru piesele colorate, cu siguranță ar trebui să utilizați un detergent pulbere conceput pentru rufe colorate, care conține ingrediente de protecție a culorii.

Doriți ca tricoul dvs. negru să nu devină gri în timp? Detergenții lichizi care conțin ingrediente pentru rufe negre sunt potriviți în acest scop. Pentru țesăturile delicate, cum ar fi lâna sau mătasea, veți avea nevoie de un produs separat. De asemenea, respectați doza recomandată, care poate fi găsită pe ambalaj.

Diferența poate fi în doza de detergent pulbere pentru rufe foarte murdare. După cum am menționat deja, produsele noastre Uleiurile de rufe Giovani® conțin un ingredient care se asigură că rufele dvs. rămân pline de viață și culoare chiar și după spălare.

Spălarea cu apă rece

O altă modalitate de a păstra culoarea hainelor dvs. atunci când le speli este să le speli cu apă rece. Această metodă este blândă cu hainele tale, dar și cu portofelul tău. În plus față de culoare, apa rece ajută la prevenirea micșorării și încrețirii țesăturilor, nu pătează și este ecologică. Amintiți-vă, totuși, că unele articole de îmbrăcăminte trebuie să scape de mirosuri, bacterii sau pete și, pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați o temperatură mai ridicată la spălare. Acestea sunt de obicei prosoapele sau lenjeria de pat.

Cât de des să spălați rufele

Cât de des ar trebui să spălăm rufele depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul de haine, activitățile și preferințele personale. Lenjeria intimă, șosetele, costumele de baie și hainele de antrenament trebuie spălate după fiecare utilizare. Lenjeria de pat trebuie spălată o dată pe săptămână, iar prosoapele după a treia sau a patra zi. Prosoapele trebuie să fie spălate după a patra utilizare. Blugii, pantalonii scurți și pantalonii trebuie spălați mai rar. Intervalul este de aproximativ la fiecare 3-4 utilizări, este important să acordați atenție materialului și uzurii țesăturilor. Hainele de sezon, cum ar fi paltoanele, pălăriile, eșarfele și mănușile, nu trebuie spălate mai mult de o dată la câteva săptămâni sau după terminarea sezonului. Cel mai important lucru de reținut este că transpirația joacă un rol important, deoarece dacă transpirați mai mult, trebuie să le spălați mai des.

 

Îngrijirea mașinii de spălat și a uscătorului

Îngrijirea suficientă a mașinii de spălat rufe și a uscătorului este importantă și pentru a vă asigura că detergenții de rufe, inclusiv parfumurile de rufe, își îndeplinesc 100% funcția. Dacă unul dintre aparate nu este întreținut suficient sau este înfundat în urma utilizării anterioare a detergenților de rufe, eficacitatea parfumului sau a balsamului de rufe este redusă. Prin urmare, vă recomandăm să acordați suficientă grijă și atenție mașinii dvs. de spălat și uscătorului. 

Un prim pas important este să alegeți mașina de spălat și uscătorul potrivite. Odată ce v-ați dotat locuința cu aceste aparate, este important să le folosiți și să le întrețineți corespunzător pentru a vă asigura că funcționează corect și pentru o perioadă lungă de timp. O mașină de spălat este un echipament esențial pentru fiecare gospodărie. Indiferent de tipul de mașină de spălat pe care îl utilizați, nu uitați să aveți grijă în mod corespunzător pentru a o menține în stare bună. Un uscător de rufe cu tambur simplifică funcționarea gospodăriei, deoarece utilizarea sa elimină necesitatea de a atârna la uscat rufele ude.

  

Aderarea la orientările stabilite

Aparatul
Investiți în produse de calitate, care sunt parfumurile noastre de rufe. Pentru a vă menține aparatele electrocasnice într-o stare bună de sănătate pentru o lungă perioadă de timp, este de asemenea important să aveți grijă atunci când alegeți detergenții de rufe și să nu le contaminați cu produse de slabă calitate. Uleiurile de rufe sunt utilizate în cantități minime și, prin urmare, solicită mai puțin mașina de spălat decât detergenții voluminoși.


Un bonus suplimentar al utilizării produselor noastre este parfumul intens și de lungă durată. Rufele și casa dvs. vor avea un parfum unic pentru o lungă perioadă de timp. Spălați și uscați rufele la temperatura dorită în funcție de tipul de rufe și reglați programul selectat în consecință. Respectarea liniilor directoare stabilite și utilizarea produselor de înaltă calitate conduc la funcționarea de calitate a aparatelor și la prevenirea potențialelor probleme.

 

Câteva sfaturi despre cum să vă îngrijiți mașina de spălat

  • verificați și goliți buzunarele de obiectele care nu au ce căuta în mașina de spălat
  • asigurați-vă că interiorul mașinii de spălat este curățat în mod regulat
  • curățați periodic recipientul pentru balsam de rufe
  • spălați cu apă dozatorul de detergent pulbere
  • lăsați mașina de spălat deschisă după ce ați terminat de spălat pentru a vă asigura că apa rămasă s-a evaporat și că interiorul s-a uscat
  • se recomandă funcționarea mașinii de spălat  la 90 °C o dată pe trimestru pentru a scăpa de bacteriile nedorite, precum și de alte impurități
  • nu uitați să respectați greutatea specificată pentru rufe și să nu supraîncărcați mașina de spălat
 

Menținerea filtrelor uscătorului de rufe curate

Dacă uscătorul dvs. de rufe nu este echipat cu o funcție automată de curățare a filtrului, asigurați-vă că îndepărtați în mod regulat fibrele textile prinse. Scoateți filtrul, clătiți-l și lăsați-l să se usuce. Ștergeți interiorul uscătorului și apoi introduceți filtrul. Gândiți-vă și la rezervorul condensatorului, din care, atunci când utilizați unele tipuri de uscătoare, este necesar să vărsați apa. Dacă folosiți acest aparat, evitați să-l supraîncărcați și lăsați uscătorul deschis după utilizare.

 

Giovani GOLD TOUCH


Împrospătați-vă garderoba

Întreținerea adecvată, detergentul pulbere potrivit și parfumurile noastre de rufe garantează rufe parfumate. La urma urmei, despre asta este vorba când ne gândim la rufe - haine parfumate pe care suntem bucuroși să le purtăm. Uleiurile de rufe sunt un substitut excelent pentru balsamul de rufe.

Este un substitut inovator și cel mai parfumat pentru balsamul de rufe. Rufele dvs. vor mirosi minunat chiar și după ce le-ați pus în dulap. Puteți alege un parfum de rufe de calitate din gama noastră largă, care include ediții limitate exclusive. Rufele intens parfumate de lungă durată vă vor reasigura de utilizarea corectă.

Îngrijirea și întreținerea mașinii dvs. de spălat și a uscătorului de rufe sunt esențiale pentru durata lor lungă de viață și funcționarea eficientă. În caz de neglijare a îngrijirii și de curățare neregulată, performanța aparatelor este redusă, iar filtrele înfundate duc la creșterea consumului de energie. După spălare, lăsați ușa și rezervorul deschise pentru a permite aerisirea adecvată. În plus, este important să curățați regulat garniturile și piesele din cauciuc pentru a preveni mirosurile și mucegaiul. Este important să fiți atenți la îmbrăcămintea care conține părți metalice sau din plastic, cum ar fi sârmele de susținere ale unui sutien. O măsură simplă de precauție împotriva prinderii acestor articole de îmbrăcăminte în interiorul mașinii de spălat este un sac de pânză. Detergenții adecvați sunt, de asemenea, esențiali pentru protejarea și îngrijirea mașinii dvs. de spălat; nu utilizați detergenți agresivi sau solvenți, aceștia ar putea deteriora aparatul.